Darbe Gecesi Radar İzleri Silinmiş

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında havada terör estiren uçakların uçuş kayıtları özel bir yöntemle ortaya çıkarıldı.

Darbe Gecesi Radar İzleri Silinmiş

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında havada terör estiren uçakların uçuş kayıtları özel bir yöntemle ortaya çıkarıldı. Kayıtlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını havada arayan F16’nın radar izlerine de ulaşıldı. Uçağa 2 radar 2 de ısıya güdümlü füzenin yüklendiği tespit edildi.

BAŞLIK RADAR İZLERİ SİLİNMİŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, darbe girişiminde kullanılan uçak ve helikopterlerin uçuş kayıtlarının darbeciler tarafından silindiği belirlendi. Yapılan özel bir çalışmayla  darbe girişiminde kullanılan savaş uçakları ile helikopterlerin uçuş kayıtları ve taşıdıkları mühimmatlar tespit edildi.  

Uçuş kayıtlarındaki radar izleri incelendiğinde, Helikopterlerin de İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Muğla ve İmralı Adası çevresinde yoğun şekilde uçtukları ortaya çıktı. İmralı Adası üzerinde farklı saatlerde, farklı helikopterlerin hava trafiği kayıtlara yansıdı. İmralı Adası çevresinde yaşanan yoğun uçuşlar, darbe girişiminin başarılı olması halinde ikinci bir eylem planının ilk adımı olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast operasyonunda yer alan birlikleri taşıyan helikopterler ise Muğla-Marmaris hattındaki radar görüntülerine yansıdı. Kayıtlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını bulmakla görevlendirildiği belirlenen “Kobra67” çağrı kodunu kullanan F16'nın radar izleri de tespit edildi. Bu F16'nın, Balıkesir'den 23.55'te kalktığı, İstanbul üzerinde uçtuğu, daha sonra 01.05'te Balıkesir'e indiği belirlendi. Söz konusu F16'ya, 2 radar, 2 de ısıya güdümlü füzelerin yüklendiği tespit edildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü