Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Michel ile görüşmesi Belçika basınında

Belçika basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belçika Başbakanı Charles Michel ile gerçekleştirdiği görüşmesine geniş yer verdi.Cumhurbaşkanı Recep...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Michel ile görüşmesi Belçika basınında
Belçika basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belçika Başbakanı Charles Michel ile gerçekleştirdiği görüşmesine geniş yer verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği New York’ta çeşitli temaslarda bulunuyor. Erdoğan’ın Belçika Başbakanı Charles Michel ile Pazartesi günü uzun bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve Michel görüşmesi Türk basının yanı sıra Belçika basınında da yer buldu. Belçika basını Michel’in “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için Pazartesi günü New York’a geldi ve hemen bir saatten fazla bir süre Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdim” ifadelerini yazdı. Michel’in açıklamalarını yazan Belçika basını, “Göç konusunda Türkiye’nin bölgedeki jeopolitik rolü, terörle mücadelede işbirliği de dahil olmak üzere gözden geçirilen tartışmalı konuların, tertibi, Avrupa Birliği ile ilişkileri ve Türkiye’deki hukuk ve basın özgürlüğünün durumunu ele aldık. Beklediğimden çok daha samimiydi, ama çok diplomatik olmadan açık ve dürüst bir konuşmanın yapılması gerekiyordu. Belçika ve Türkiye pek çok noktada aynı fikirde değil. Daha fazla diyaloga sahip olmanın ve belirli noktalarda daha iyi işbirliğine sahip olmak için her şeyin yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye, Avrupa’nın bir komşusu olarak kalmaya devam edecek olduğunu vurgulayan Michel, “Önümüzdeki yıllarda, göç ve terörizmle mücadele ve bölgedeki istikrar açısından da Türkiye önemli bir ortak olacak. Örneğin, Erdoğan ile güvenlik ve adalet konusunda ikili istişarelere ve terörle mücadelede bilgi alışverişine yeni bir ivme kazandırmak konusunda anlaştık” açıklamalarını yaptı.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.