Çocukların ameliyat korkusuna çözüm

Kırklareli Devlet Hastanesi’nde çocuk ve ailelerin ameliyat korkusunu yenmek için aile danışmanlığı, resim ve sanat çalışmaları, terapötik oyunlar...

Çocukların ameliyat korkusuna çözüm
Kırklareli Devlet Hastanesi’nde çocuk ve ailelerin ameliyat korkusunu yenmek için aile danışmanlığı, resim ve sanat çalışmaları, terapötik oyunlar, hikaye/kitap okuma, hastane tanıtımı gibi çalışmaları uygulanıyor.
Kırklareli Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Fatma Banu İşler, çocukların ufak da olsa bir operasyon geçirmesi veya ameliyat olması durumunun, hem anne babalar hem de çocuk için endişe verdiğini hatırlatarak, “Ameliyata girecek çocuk, başına ne geleceğini bilmediği için endişe duyar. Bu da onda büyük bir stres ve korku yaşatır. Bir de anne babasının yaşadığı üzüntü ve endişeyi hissederse bu durumdan olumsuz yönde etkilenir ve olay travmatik bir hal alabilir. Bu kapsamda Kırklareli Devlet Hastanesi olarak çocuk gelişim uzmanımız ve doktorlarımızın işbirliği sayesinde hastanemizde ameliyat edilen çocuklar için ameliyata hazırlayıcı programlar uygulanmaya başlanmıştır. Bu programda ameliyatın içeriğine dair bilgiler doktorlar tarafından, çocuğun hastaneye yatışında, ameliyata hazırlanmasında ailenin nasıl davranması gerektiği ve çocuğu sürece hazırlama işlemleri Çocuk Gelişim Uzmanı tarafından yapılmaktadır” dedi.
Çocukların ve ailelerinin bu süreçte çok fazla kaygı duyduğunu, ameliyat sonrası yaşamda da kaygılarının devam edebileceğini belirten Çocuk Gelişim Uzmanımız Merve Tun ise, hazırlanan programda; ailenin ameliyat sürecine hazırlanması, çocuğun ameliyat sürecine hazırlanması ve hem ailenin hem çocuğun birlikte ameliyat sürecine hazırlanması gibi basamakları bulunduğunu belirtti.
Kırklareli Devlet Hastanesi’nde çocuk ve ailelerinin ameliyat korkularını yenmek için, aile danışmanlığı, resim ve sanat çalışmaları, terapötik oyunlar, hikaye/kitap okuma, hastane tanıtımı gibi çalışmaların yer aldığı bildirildi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.