ÇEŞTOB: "Çeşme denizi ve plajları tertemiz"

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ve Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Çeşme denizinin ve plajlarının tertemiz olduğunu...

ÇEŞTOB:

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ve Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Çeşme denizinin ve plajlarının tertemiz olduğunu açıkladılar.
Lady Tuna adlı geminin 18 Aralık 2016 tarihinde kayalıklara oturması sonucu yakıt tankından sızan yakıtın şiddetli fırtına nedeniyle Ilıca körfezinde yayılarak denizde ve plajlarda kirliliğe neden olduğunu hatırlatan ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, kirlilikten etkilenen bir otelin plajında bir basın toplantısı düzenledi.

Deniz suyu analizlerinde kirliliğe rastlanmadı
ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı ve otelin genel müdürü Yakup Demir ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, kirlilikten en çok etkilenen plajlardan alınan deniz suyunun tahlil raporları açıkladı. Öncel, \"Kirlilikten en çok etkilenen ve mavi bayrak taşıyan otellerin plajlarında, yüzey deniz suyu ve derin deniz suyu analizleri yapılmış, sonuçlarında da herhangi bir kirlilik bulgusuna rastlanmadığı rapor edilmiştir\" dedi. Kazanın hemen sonrasında Çeşme Liman Başkanlığı başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi, ÇEŞTOB ve zarar gören oteller ile tüm kamuoyunun konuyu hassasiyetle takibe aldığını hatırlatan Öncel, \"Kirliliğin giderilmesi için olağanüstü tedbirlere başvurulmuştu. Kirlilik, 140 kişilik ekip ve ihtiyaç duyulan bolca ekipmanlarla kontrol altına alınmış, kaza anından itibaren kirliliğin bertaraf edilmesi için, adı geçen kurum ve kuruluşlara ilave olarak, çevre konusunda yüksek tecrübe birikimli ve İngiltere merkezli OTOPF tarafından yerinde izlenmiş ve denetlenmiş, 7 Nisan 2017 tarihinde yapılan toplantıda da çalışmaların doğru ve yeterli olduğu yönünde rapor edilmiştir\" diye açıkladı.

\"Çeşme turizmine zarar verici yaklaşımlardan uzak durulmalı\"
Çeşme sahillerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi temiz olduğunu vurgulayan ÇEŞTOB Başkanı Öncel, \"Kirlilikten en çok etkilenen plajlarımızda dahi mavi bayrak taşımaya devam ediliyor. Son günlerde basına yansıyan bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Bilirkişi raporu da hatalı. Raporda, sızan yakıtın 75 ton yazılacağı yerde 75 bin ton yazılı. Su numunelerinin Ocak ayında alınmasına rağmen açıklamanın turizm sezonunun açıldığı Nisan ayının son haftasında yapılması da manidar. Çeşme turizmine her ne şekilde olursa olsun zarar verici her türlü mesnetsiz yaklaşımlardan uzak durulmasını önemle rica ederiz\" dedi.

\"Herkesin gözü kulağı Çeşme’de\"
ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir de yaptığı açıklamada, bilirkişi raporunun çelişkili olduğunu ifade ederek, \"Ocak ayında su numuneleri alınıyor. Sonuçların yayınlanma tarihi ise Nisan ayının son haftası. Turizm haftasının hemen sonrasında yayınlanıyor. Bu da tatilcileri ister istemez bu habere entegre ediyor. Çeşme’yi seven oldukça fazla tatilci var. Herkesin gözü kulağı Çeşme’de. Böyle olunca da Çeşme’deki gelişmeleri sürekli takip ediyorlar, otellerimizi sürekli arıyorlar. Bizim verdiğimiz tek cevap; Çeşme eskisi gibi tertemiz. Herhangi bir sorunumuz yok. Denizde ve kıyılarımızda, atık yakıt anlamında en ufak bir leke dahi yok. Herkesi cennet Çeşme’ye tatile bekliyoruz. Deniz üstünde ve derin denizde yaptırdığımız tahliller tertemiz çıktı. Bunu yazan, kamuoyuna taşıyan kişilerin de gelip denizlerimizi ve plajlarımızı görmesi gerekir. Söylediklerimizin arkasındayız. Elimizde bütün belge ve bilgiler var\" diyerek endişe edilecek bir durum olmadığını açıkladı.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.