Can dostlarla yaşamın altın kuralları

Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, hayvan sahiplerini de eğitim çalışmalarıyla bilinçlendiriyor....

Can dostlarla yaşamın altın kuralları

Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, hayvan sahiplerini de eğitim çalışmalarıyla bilinçlendiriyor. Çarşı Kültür Merkezinde köpek sahiplerine yönelik seminer düzenlenirken, bahar ayları ile birlikte Tay Park’ta uygulamalı eğitimler başlatılacak.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Çarşı Kültür Merkezinde düzenlenen seminer, köpek eğitmeni Mustafa Kobaş’ın sunumuyla gerçekleşti. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı etkinlikte; köpeklerin eğitimi, beslenmesi, bakımı, vücut dilleri, birlikte yaşamanın incelikleri, sokak köpeklerine yaklaşım, sokak köpeklerinin dili gibi konularda bilgiler verildi. Hayvan sahiplerine, can dostların davranış bozukluklarını iyileştirmeye yönelik püf noktalar anlatıldı.

Barınaktaki dostlara mama
Yaklaşık 4 saat süren seminerin soru-cevap bölümünde de yaşanan sorunlara çözümler üretildi. Etkinliğe katılan hayvan sahipleri, yanlarında getirdikleri kuru mamaları da barınak köpeklerine hediye etti.

Tay Park’ta devam edecek
Seminer için Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eğitmen ve belediye yetkililerine teşekkür eden katılımcılar, hayvan dostu çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bahar ayları itibariyle seminerler Tay Park’ta devam edecek. Karşıyakalılar, uygulamalı eğitimlere köpekleri ile birlikte katılabilecek.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.