ÇAMLI VE ÇETİBELİ'DE OSMANLI TAPUSU İLE ARAZİLERE ÇÖKMEYE ÇALIŞAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ

ÇAMLI VE ÇETİBELİ'DE OSMANLI TAPUSU İLE ARAZİLERE ÇÖKMEYE ÇALIŞAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ

ÇAMLI VE ÇETİBELİ'DE OSMANLI TAPUSU İLE ARAZİLERE ÇÖKMEYE ÇALIŞAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Marmaris Çamlı Mahallesinde köylü vatandaşların arazilerini hile, dolandırıcılık, tehdit ve şantaj yöntemiyle üzerlerine geçirip 3. şahıslara satan bir örgütün tespit edildiği Jandarma ekipleri hemen operasyon düğmesine bastılar. Marmaris Hisarönü, Karacasöğüt ve Çamlı mahallelerinde 48 vatandaşın mağdur olarak ifadesine başvuruldu.

5 bin 800 dönümlük arazi üzerinde Osmanlı döneminden kalma tapuları gerekçe göstererek uzun yıllardır vatandaşların yerleşimindeki arazileri hile, silahlı tehdit, cebir şiddet, şantaj ve nüfuslarını kullanarak zorla ele geçirip, satarak haksız gelir sağlayan ‘Çetibeli’ örgütü Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM ekipleri ve Marmaris İlçe Jandarma ekiplerince Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde eş zamanlı yapılan operasyon ile yakalandı.

Operasyonlarda biri daha önceden tutuklu olmak üzere 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde, işyerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda XT9 Marka tabanca, 3 adet şarjör, değişik ebatlarda 184 adet tabanca fişeği, Samuray Kılıcı, 14 parça halinde 156 gram plaka esrar 1 gram metamfetamin, 3 adet kullanma aparatı, 2 adet uyuşturucu öğütme aparatı, çok sayıda senet, satış sözleşmesi ve tapu evrakları, 23 adet cep telefonu, 5 adet hard disk veri depolama aygıtı ve 9 adet bilgisayar ele geçirildi. Gözaltına alınan 15 şüpheli şahıs adli makamlara sevk edilirken, örgüt lideri Ç.Ç. dahil 6’sı tutuklanarak cezaevine sevk edilirken 7’si adli kontrol şartıyla, 2’si serbest bırakıldı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.