Cami cemaati camide yönetime tepki gösterdi

Denizli’de bir caminin cemaati, cami yönetiminin caminin geliri olmasına rağmen bazı eksiklerinin giderilmediğini ve camiye gönüllü olarak yardım edecek...

Cami cemaati camide yönetime tepki gösterdi
Denizli’de bir caminin cemaati, cami yönetiminin caminin geliri olmasına rağmen bazı eksiklerinin giderilmediğini ve camiye gönüllü olarak yardım edecek kişiler olmasına rağmen yönetimin müsaade etmediğini iddia ederek cami içerisinde yönetime tepki gösterdi.
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Ulu Cami’nin cemaati, caminin eksiklerinin yıllardan beri giderilmediği gerekçesiyle Denizli Ulucami Yaşatma ve Kültür Hizmetleri Vakfı Başkanı Mustafa Kıvrak’a tepki göstererek caminin eksiklerinin tamamlanmasını, yapılmayacağı takdirde de kendisinin yönetimden çekilmesini istedi. 50 araçlık otoparkından ve paralı tuvaletinden geliri bulunan caminin kapılarının inşaat tahtalarından toparlama bir kapı olduğu, tavanının akarak halıları kirlettiği ve kadınların camide abdest alacak yerlerinin bulunmadığı öne sürülerek, yönetimin bu eksikleri yıllardır tamamlamadığı belirtildi. Hayırseverlerin, cami yönetimine girmek istedikleri, camiye maddi yardım talebinde bulundukları ancak yönetimin buna müsaade etmediği öne sürüldü.

\"Caminin ciddi gelirleri var, ancak eksikler giderilmiyor\"
Cami cemaatinden Muhammed Kısaç, caminin ciddi gelirleri olduğu halde eksiklerin giderilmediğini belirterek, \"Camide çatımız akıyor. Kışları halı kirleniyor. Halı berbat oldu, kokuyor, değişmiyor. Bayanların namaz kılacakları alan dar olduğu gibi abdest alacakları mahal yok. Kapılara bir bakın, inşaat tahtasının kapısı var burada. Bu caminin ciddi gelirleri var\" dedi. Camiye yardım etmek istediğini fakat yönetimin buna müsaade etmediğini iddia eden bir cami cemaati ise, \"Biz buranın yönetimine girip kadınlar tuvaleti, kadınlar şadırvanı yapmak istiyoruz. Kadınların abdest alçak bir yeri yok burada. Yapmamıza müsaade etmiyorlar. ‘Vakfındır, izin alınması lazım, dilekçi ile yapın.’ Biz neredeyiz, dilekçe ne? Cami bu ya, ben devlet mi yönetiyorum?\" ifadelerini kaydetti.

\"Mühendis müsait değil, hastalığı var\"
Denizli Ulucami Yaşatma ve Kültür Hizmetleri Vakfı Başkanı Mustafa Kıvrak da, iddiaları kabul ederek, mühendisin ‘müsait değilim’ demesini gerekçe gösterdi. Eksiklerin yıllar geçmesine rağmen yapılmadığını doğrulayan kıvrak, caminin çatılarının eski olduğunu fakat iddia edildiği gibi çatılarda akma durumunun olmadığını, sadece hafif bir döküntüsünün olduğunu söyledi. Mühendisin hastalığının bulunduğunu belirten Kıvrak, \"Mühendis müsait değil herhalde. Benim işim değil bu, mühendisin işi. Yapacağım diyor mühendis, yapmayacağım demiyor. Adam hastaydı, rahatsızlığı vardı ondan dolayı yapamadı. Başka bir şeyi yok, sadece hastalığı vardı\" dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.