Çaldıran’da karla mücadele çalışması

Van’ın Çaldıran Belediyesi, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Dün geceden beri etkili olan kar yağışı...

Çaldıran’da karla mücadele çalışması
Van’ın Çaldıran Belediyesi, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Dün geceden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçede 87 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Çaldıran Belediyesi ekipleri, yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürerek öğrencilerin zamanında okullarına gitmelerini ve diyaliz hastalarının hastaneye ulaşmalarını sağladı.
Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, dün geceden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle 87 yerleşim yeri yolunun kapandığını belirterek, “Kar karınlığı yer yer 25-30 santimetreyi buluyor. İlçemizde oluşturduğumuz kriz masamızın öncülüğünde çalışmalar sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Artık halkımız bizlere ulaşmadan bizler halkımıza ulaşarak yollarının kapalı ya da açık olduğunu öğrenerek karla mücadele çalışmalarını yürüteceğiz. Karla mücadelede oluşturduğumuz bir kar küreme aracı, bir kar küreme ve buzlanmaya karşı yollarda kullanılmak üzere tuzlama aracı, 3 loder ve 9 kepçe ile toplamda 45 personelle çalışıyoruz. Bir adet greyder alarak yakın bir zamanda araç filomuza ekleyerek daha da verimli hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.