Bu nasıl bir utanç tablosu?

Türkiye’de çocuk istismarıyla ilgili rakamlar korkunç bir tablo ortaya koydu. Türkiye’de çocuk istismarı son on yılda yüzde 700 arttı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çocuk istismarları ile ilgili TBMM Başkanlığı'na dilekçe göndererek, Meclis araştırması açılmasını talep etti.

Bu nasıl bir utanç tablosu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çocuk istismarları ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na dilekçe göndererek, Meclis araştırması açılmasını talep etti. Dilekçesinde, Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği'nin 2016 Çocuk İstismarı Raporu'na dikkat çeken Tanrıkulu, verilere göre, son 10 yılda çocuk istismarı vakalarının yüzde 700 arttığını kaydetti.  Dernek ile Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan raporun, çocuklara yönelik istismarın geldiği boyutları gözler önüne seren çarpıcı veriler içerdiğini belirtti. Tanrıkulu, rapora göre, dünyada son 4 yılda çocuklara yönelik taciz veya şiddet uygulamalarının yüzde 90 arttığını, tecavüzcülerin tahminen yüzde 5'inin ortaya çıkarken, yüzde 95'inin gizli kaldığını kaydetti. 

Verilere göre, ensest ilişkilerin binde biri ortaya çıkıyor. Tanrıkulu, dilekçesinde tüyler ürperten şu bilgilere yer verdi:  "Adliyelerdeki 4 tecavüz davasından birinin çocuklarla ilgili. Adalet Bakanlığı 2014 verilerine göre, her ay Adli Tıp Kurumu'na 650 çocuk cinsel istismarı vakası gönderiliyor. Vakalardan yüzde 50'sinde, zihinsel engelli çocuğa istismarda bulunan kişiye mahkeme indirim uyguluyor.  İstismarcıların yüzde 66'sı akraba, komşu gibi çocuğun tanıdığı kişiler.İstismarcıların yüzde 9'u ise çocukla aynı evde yaşıyor.” 

Tanrıkulu dilekçesinde, çocukların cinsel istismara uğramasının önüne geçilmesi, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi, çocuklara cinsel istismarda bulunanlara takdir indirimi uygulanmaması ve cezaların caydırıcılığının artırılması konusunda etkili önlemlerin alınması amacıyla Meclis araştırması açılmasını talep ettiklerini bildirdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.