Blick’e tepkiler artıyor

İsviçre’nin magazin gazetesi Blick’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı çirkin yakıştırmaları ve 16 Nisan’da gerçekleştirecek olan...

Blick’e tepkiler artıyor
İsviçre’nin magazin gazetesi Blick’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı çirkin yakıştırmaları ve 16 Nisan’da gerçekleştirecek olan anayasa referandumuna müdahil olarak aleyhte Türk yayın yapması, Avrupalı Türk Demokratlar Biriliği (UETD) İsviçre Şubesi tarafından sert bir dille kınandı.
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, \"İsviçre’nin Blick Gazetesinin manşetine Türkiye’de gerçekleşecek Anayasa değişikliği halkoylaması sürecine ilişkin taraflı ve önyargılı propaganda yapmasını ve demokratik yolla ülke halkının büyük desteğini alarak seçilmiş olan Cumhurbaşkanına hakaret dolu ifadeler içeren yazıya yer vermesini güçlü bir biçimde kınıyoruz. Bir yandan, ülkemizin iç siyasetindeki gündemini ve tartışmaları üçüncü bir ülkeye taşınmaması gerektiğini savunurlarken, diğer yandan yurtdışındaki vatandaşlarımıza yönelik seçim propaganda faaliyetine girişmelerini tutarsız buluyoruz. Blick Gazetesi yönetici ve yazarlarından beklentimiz, Türkiye ile ilgili haber yaparken tarafsız yayıncılık anlayışı göstermeleri ve basın etiği kurallarına uymalarıdır. Ayrıca Cumhurbaşkanımıza yapılan saygısızlığı telafi edici adımlar atmalarını bekliyoruz\" denildi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.