BBC'DE TÜRKİYE ÇAĞRISI

BBC Türkçe Radyosu, ise İstanbul’daki terörist saldırısı ile ilgili İngiltere'de yayınlanan "i" gazetesinde Simon Calder imzalı habere yer verdi. Yazıda “ saldırıya en güzel yanıt Türkiye’de tatil yapmak” olduğu ifadeleri yer alıyor.

BBC'DE TÜRKİYE ÇAĞRISI

Yeni yıla girerken İstanbul’ Ortaköy’de bulunan Reina gece kulübüne yönelik terör saldırısı dünya basınında geniş biçimde yer aldı. Olay ile ilgili haberi veren BBC Türkçe radyosu, Reina saldırısının ardından Türkiye'de tatile giderek dayanışma gösterebileceğine ilişkin bir yazıyı aktardı. "Türkiye'de tatil rezervasyonları yaparak teröristlere karşı çıkabiliriz" başlıklı yazı   İngiltere'de yayınlanan "i" gazetesinde Simon Calder imzasıyla yer aldı. Yazıda şu ifadeler yer alıyor.

“İstanbul, Ankara ve diğer illerdeki saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Son olarak Reina gece kulübünde 39 kişi öldürüldü.Türkiye'de tatili düşünen pek çok kişi İstanbul Boğazı'nın dibinde meydana gelen katliamı görünce şoke olmuştur. Katliamların yarattığı trajediyi olduğundan daha hafif göstermeye çalışmadan, turizm beldelerinin hedef olması ihtimalini gözden geçirdim. İstanbul saldırıya açık, sarsılmış bir kent gibi duruyor. Çok sayıda turist İstanbul'a gitmek istemiyor.  Türkiye'ye geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Çünkü rastgele hedef seçen şiddete verilebilecek en güzel cevap, davranışlarınızı ve seçimlerinizi değiştirmeden ne derece etkisiz olduğunu göstermektir."

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.