Başkan Yağcı’nın 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü nedeniyle bir mesaj yayımladı.İstiklal Marşı’nın Türk milletinin imkansızlıklar...

Başkan Yağcı’nın 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü mesajı
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
İstiklal Marşı’nın Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi olduğunu belirten Başkan Yağcı mesajında, “Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşı aynı aşkla söylemeye, yüreğinde taşımaya devam edecek, bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır. İstiklal Marşı bizim tarifimizdir. Bizler kuruluş ve kurtuluşa beşiklik eden Bilecik’imizde, her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, tarifi zor bu duyguyu tüm hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Türk milleti benliğini ancak ve ancak, kendi bayrağının gölgesinde bulabilir. İstiklal’e odaklanmak bu cennet vatana odaklanmayı gerektiriyor. Hangi millet tarihe damga vurduysa, bu damgayı vurmasıyla bir dönüm noktası idrak etmiştir. Türk milleti tarihe damgasını İstiklal Harbi ile vurmuştur. İstiklal Harbi, İstiklal Marşı’nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanılmıştır. Vatanımızın dört bir köşesinde, Afrin ve diğer sınır boylarında çarpışan kahramanlarımıza yakışır şekilde bizler de İstiklal Marşımızın önemi ve taşıdığı değeri bugünümüz ve gelecek nesillere aktarma gayretindeyiz. Bizler geleneksel hale getirdiğimiz İstiklal Marşını en güzel şekilde okuma yarışmalarını bu yıl da gerçekleştireceğiz. Bilecik’imizde ilköğretim çağındaki çocuklarımız arasında İstiklal Marşı’nı ezbere ve güzel okuma yarışmaları, öğrencilerimiz arasında tatlı bir rekabetin olmasını sağlamanın yanı sıra İstiklal Marşı’ndan alınan anlamın önemi ortaya çıkmaktadır. Yine bu ve benzeri programlarda, Mehmet Akif Ersoy’u çeşitli etkinliklerle anarak şiir yarışmaları da planlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu düşünceler ile, topyekün bir milletin duygularına tercüman olan, milletimizin hürriyet ve istiklal fikrinin eşsiz abidesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 97’nci yıl dönümünde, Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.