BAŞKAN ACAR’ DAN AÇIKLAMA

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlçe gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Başkan Acar, AK Parti’nin bölge temsilcilerine çağrıda bulundu.

BAŞKAN ACAR’ DAN AÇIKLAMA

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, makamında basın mensuplarıyla  bir araya geldi. 2016 yılını değerlendirdi. 2017 yılı için temennilerini dile getirdi.

Başkan Acar, toplantıda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 2017 yılında Bisiklet Yolu Projesi’nin devamının hayata geçirileceğini, Buruncu Mevkii’nde doğal yaşam parkı ile İçmeler’de Atatürk ve Bilim Parkı’nın açılışının yapılacağını kaydetti. Basın mensubunun “hayata geçiremediğiniz projeleriniz var mı”  sorusuna Başkan Acar, Marmaris Körfezi’nde tonoz çalışmalarının birinci etabını yaptıklarını ve bunun devamını getiremediklerini söyleyerek yanıt verdi. Marmaris Körfezi için bu çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi. Acar, çok istemelerine rağmen henüz yapay resif projesini de hayata geçiremediklerini kaydetti.

Başkan Acar’a AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün “biz belediyelerle ortak bir şeyler yapmak istiyoruz. Ancak bize proje getirmiyorlar” yönündeki açıklaması da soruldu.

Acar, AK Parti’nin Marmaris temsilcilerinin şikayetiyle geçtiğimiz yıllarda Türkmenistan Parkı’ndaki çay bahçesinin bir kısmının yıkılmak zorunda kaldığını hatırlattı. Çay Bahçesinin genişletilmesi için AK Partililere çağrıda bulundu.

Nihat Öztürk, Muğla’da sanayi bölgesinin TOKİ vasıtasıyla taşındığını açıklamış, aynı çalışmanın Marmaris’te de yapılabileceği önerisini dile getirmişti. Başkan Acar’a bu öneri de soruldu. Acar, göreve geldikleri birinci dönemde çöp depolama alanının bulunduğu yere sanayiyi taşımak için bir proje sunduklarını , bu projenin on gün içinde orman arazisi olduğu gerekçesiyle red cevabı aldığını hatırlattı. Acar, orman vasfını yitirmiş bu alanla ilgili başvurularını bu öneri üzerine yenileyeceklerini söyledi.

Toplantıda Marmaris Belediyesi ve GETOB işbirliği ile hayata geçirilmesi planlanan “Chiristmas Şehri Marmaris”  Projesi de soruldu. Başkan Acar, Avrupalı turisti Marmaris’e Chrismas tatiline davet edecek projenin ayrıntılarını anlattı.

Acar, Marmaris’te Ramazan ayı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı için de özel çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi.

Başkan Acar’a, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede başlattığı ücretli otopark uygulaması nedeniyle dile getirilen şikayetler de soruldu.

Acar, Marmaris’e gazi ünvanı verilmesi önerisiyle ilgili de şu değerlendirmeler yaptı.

Toplantıda,  AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen’in  İzmir Travel Turkey fuarında Marmaris standına yönelik eleştirisi hatırlatıldı. Marmaris’in  fuarlarda yeterince tanıtılamadığı yönündeki eleştirisi soruldu. Başkan Acar, 13 yıldır Marmaris turizmi adına yurt içi ve yurtdışında yürüttükleri bütün tanıtım çalışmalarından bahsederek şöyle konuştu.

Başkan Acar, Türkiye’de yaşanan gelişmeler sonrasında belediye başkanlarının yurtdışı seyahatlerine izin getirildiğine işaret etti. Yurtdışı tanıtımlara katılamadıklarını da sözlerine ekledi.

Acar, AK Partili yetkililere çağrıda bulundu, Yılbaşından sonra  düzenlenecek bir açık oturumda bu konuları tartışabileceklerini söyledi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü