Avukatlar ve adliye çalışanları bedelli askerliklerini adli tatilde yapmak istiyor

Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, hâkim, savcı ve avukatlar ile adliye personelinden bedelli askerlik kapsamında silahaltına alınacakların, adli...

Avukatlar ve adliye çalışanları bedelli askerliklerini adli tatilde yapmak istiyor
Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, hâkim, savcı ve avukatlar ile adliye personelinden bedelli askerlik kapsamında silahaltına alınacakların, adli tatilde silahaltına alınmalarını talep ettiklerini söyledi.
Av. Kerami Gürbüz yaptığı yazılı açıklamada, “Devletimiz tarafından tanınan imkân çerçevesinde, bugün binlerce vatandaşımızın bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak için başvurduğu ve silah altına alınmaya başladıkları bir vakıadır. Milli Savunma Bakanlığının yapmış olduğu düzenleme çerçevesinde, öğretmenlik yapmakta olan ve bedelli askerlik hizmetine başvuran vatandaşlar için, silah altına alınma döneminin yaz tatiline kaydırıldığı da bilinen bir gerçektir. Bu kapsamda ciddi sayıda avukat, hâkim ve savcı ile adliye personeli de bedelli askerlik hizmeti için başvurmuş olup, onlar da önümüzdeki günlerde bu kapsamda silahaltına alınacaklardır. Bizim Milli Savunma Bakanlığından ve devletimizin diğer ilgili kurumlardan; hâkim, savcı ve avukatlar ile adliye personelinden bedelli askerlik kapsamında silahaltına alınacakların, adli tatilde silahaltına alınmalarını talep ediyoruz. Bunun nedeni, zaten yargıda hakim, savcı, personel eksikliğinden yahut tayin dönemlerinin uzaması gibi problemlerden dolayı çoğu mahkemelerde ya da savcılıklarda yeterli hâkim ve savcı bulunamazken bir de bu hâkim ve savcıların adli yıl içerisinde 21 gün silah altına alınmaları çalıştıkları savcılıklarda ve mahkemelerde yine adalet hizmetinin aksamasına sebebiyet verebilecektir. Ayrıca avukat meslektaşlarımızın da serbest çalışıyor olsalar da 21 gün mesleklerinden uzak kalıyor olmaları işlerinin aksamasına bu da yargı hizmetinin yavaşlamasına neden olabilecektir. Bu nedenle hâkimlerden, savcılardan, avukatlardan ve adliye personelinden bedelli askerliğe başvuranların silahaltına alınıp, görev yapacakları dönemin 2019 yılının 20 Temmuz’u ile 1 Eylül’ü arasında gerçekleşecek olan adli tatile denk getirilmesini, adalet hizmetinin işleyişinin sekteye uğramaması için talep etmekteyiz” dedi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.