Artık siteler de mavi bayrak alabilecek

Şimdiye kadar işletmelere yönelik bir uygulama olan Tepebaşı Mavi Bayrak Uygulaması bölgede yer alan sitelerde de uygulanmaya başladı.Artık siteler de mavi...

Artık siteler de mavi bayrak alabilecek

Şimdiye kadar işletmelere yönelik bir uygulama olan Tepebaşı Mavi Bayrak Uygulaması bölgede yer alan sitelerde de uygulanmaya başladı.
Artık siteler de mavi bayrak alabilecekler. Çevreci ve enerji dostu uygulamalar başta olmak üzere peyzaj, güvenlik gibi pek çok alanda değerlendirmeye tabi tutulacak sitelerin ilki konuyu gündeme getiren Sun Hill sitesi oldu. Mavi bayraklı siteler uygulamasının hayata geçmesinde bu fikri ortaya atan ve dolayısıyla ilk başvuruyu sağlayan sitede ilk denetim gerçekleştirildi. Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü önderliğinde gerçekleşen denetime belediyenin alanında uzman personelleri ile birlikte yetkililer katıldı. Site yönetiminin sunumunun ardından site çevreci ve enerji dostu uygulamalar başta olmak üzere peyzaj, güvenlik gibi pek çok alanda değerlendirmeye tabi tutuldu. Uygulama kapsamında gerekli koşulları sağlayan siteler mavi bayraklı siteler arasında yer alabilecek. Mavi bayrak başvurusu yapacak sitelerin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne başvurması yeterli.
Geçtiğimiz günlerde mavi bayraklı işletmeler uygulaması kapsamında bulunan 27 işletme, Tepebaşı Belediyesi önderliğinde Lokantacılar Odası, Ticaret Odası, berberler ve kuaförler odalarından katılan denetim heyeti ile denetlenmişti.
Bölgede yaşayan vatandaşlara sağlıklı koşullarda hizmet sunan işletmeler olarak göze çarpan mavi bayraklı işletmeler, kalite yönetimi ve çevreci kriterler başta olmak üzere, hijyen, tüketici haklarına saygı, müşteri odaklı hizmetleri ile ön plana çıkıyor.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü