APARTLAR LÜKS KONUTLARA DÖNÜŞÜYOR

Marmaris’te turizm mevsiminin kötü geçmesinin ardından apart oteller,lüks konutlara dönüştürülmeye başlandı. Birçok işletmeci apart otelini kentsel dönüşüm avantajından yararlanarak daha karlı gördüğü konuta çeviriyor.

APARTLAR LÜKS KONUTLARA DÖNÜŞÜYOR

Marmaris’te turizm mevsiminin kötü geçmesinin ardından apart oteller, lüks konutlara dönüştürülmeye başlandı. Birçok işletmeci apart otelini kentsel dönüşüm avantajından yararlanarak daha karlı gördüğü konuta çeviriyor. Şu ana kadar apart otel yıkımı için yapılan başvuru sayısı 60 civarında.

Marmaris’te turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte inşaat faaliyetleri hareketliliği başladı. Kötü geçen turizm sezonunun ardından turistik apart otel sahipleri, kentsel dönüşüm avantajını kullanarak binalarını yıkıp yerine lüks konutlar yapmaya başladı.

 

60 bin yatak kapasiteli turizm kentinde niteliksiz 20 bin yatak sayısına sahip çok sayıda apart otel bulunuyor. Bölgede turizm gelirlerinin düşüp, gayrimenkul ve kira değerlerinin artması niteliksiz turistlik tesis sahiplerini konut yapımına yönlendirdi.

 

Marmaris Belediyesi Fen İşleri ve İmar İşleri Müdür Vekili Özgür Han, kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkılarak yenilerinin yapıldığını söyledi.

Yıkım için Marmaris Belediyesi’ne yapılan başvurunun ise 60 civarında olduğu öğrenildi. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, kentsel dönüşüm taleplerine ilişkin bilgi verdi. Öner, yeni projelerin yasalara uygun olması gerektiği uyarısını yineledi. Kentsel Sit Alanlarındaki hassasiyete dikkat çekti.

Öner, iş kazalarına karşı da yetkililerin dikkatli olmasını ve gerekli önlemleri almasını istedi. Öte yandan Marmaris’te önümüzdeki günlerde sahil bölgelerindeki apart otellerin yıkımlarına başlanacağı öğrenildi. 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü