ANTDOB Başkemancısı kansere yenik düştü

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) Başkemancısı Nedime Zeynep Işık, kansere yenik düştü.Akciğer kanseri tedavisi gören ANTDOB Orkestrası Başkemancısı 48...

ANTDOB Başkemancısı kansere yenik düştü

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) Başkemancısı Nedime Zeynep Işık, kansere yenik düştü.
Akciğer kanseri tedavisi gören ANTDOB Orkestrası Başkemancısı 48 yaşındaki Nedime Zeynep Işık, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Evli, 10 ve 19 yaşlarında iki çocuk annesi Işık, sanatçı bir aileden geliyordu. 1989 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’nı birincilikle tamamlayan Işık, aynı yıl içerisinde Milano’daki Conservatorio Giuseppe Verdi’den de başarıyla diploma aldı. Yaşamına çok sayıda başarı sığdıran Işık, dünyaca tanınan şeflerin orkestrasında da başkemancı olarak sanat icra etti. Nedime Zeynep Işık, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ilk başkemancısı Sedat Ediz’in torunu, CSO emekli piyanisti Ayşe Ediz’in kızı ve ANTDOB Orkestrası kemancılarından Elvan Şekercioğlu ile Orkestra Akademik Başkent çello solisti Ediz Şekercioğlu’nun ablasıydı.
Işık, yarın Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde düzenlenecek tören ile son yolculuğuna çok sevdiği sahneden uğurlanacak. Işık, öğle vakti Altınkum Hacı Sırrı Kırımlıoğlu Camisi’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Hisarçandır Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.