Antalya’da yoga festivali

Yoga Akademi tarafından düzenlenen “Maha Yoga Festivali” Kemer’de başladı. Festival, yurt içi ve dışından 300’ü aşkın katılımcıyla 3 gün sürecek. Etkinlik...

Antalya’da yoga festivali

Yoga Akademi tarafından düzenlenen “Maha Yoga Festivali” Kemer’de başladı. Festival, yurt içi ve dışından 300’ü aşkın katılımcıyla 3 gün sürecek. Etkinlik, Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yönetiminde gerçekleştiriliyor. Kemer’in Beldibi Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelde gerçekleştirilen Yoga festivali dans gösterisi ve Yoga şarkısı ile başladı. Daha sonra ilk gün programında yer alan ve öz güvenin geliştirilmesinin hedeflendiği kök çakra çalışması yapıldı.

Özel enerji merkezleri harekete geçiriliyor
Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, Yoga Festivalini 10 yıldır her ay olmak üzere şimdiye kadar 120’nin üzerinde festival gerçekleştirdiklerini söyledi. Festival kapsamındaki eğitimlerde orijinal yoga sistemini uyguladıklarını ifade eden Manaf, bu sistemin, kansere kadar birçok rahatsızlığın tedavisine destek olduğunu ve tedavi sürecini hızlandırdığını kaydetti. Manaf, özel çakra teknikleri olarak adlandırdıkları teknikle vücutta mevcut olan özel enerji merkezlerini hareketlendirdiklerini belirterek “Tıkanıkları gideriyoruz enerji serbestçe akmaya başlıyor. Vücudun potansiyelleri uyanıyor. İnsan vücudunda şifa potansiyeli var. Orijinal yoga sistemi ile o şifa potansiyelini harekete geçiriyoruz. Ve insan kendi kendini iyileştirmeye başlıyor herkes buna kadirdir. Herkeste bu güç var. Biz o insandaki gizli potansiyeli geçiriyoruz ve insan git gide iyileşiyor. Sağlığına kavuşuyor, sağlıklı ve mutlu hayat sürmeye başlıyor. Ayrıca verimlilik artıyor, insanın gücü, potansiyeli ortaya çıkınca zihinsel güç, konsantrasyon insandaki verimlilik artıyor hem ev hemde iş hayatında insanlar daha başarılı oluyor.” dedi. 19 Mayıs’ta yapılması sebebiyle bu festivali Gençlik ve Spor Bayramı ‘na ithaf ettiklerini söyleyen Manaf, Uluslararası Yoga Federasyonu olarak Yoga’yı bir spor olarak uyguladıklarını belirten Akif Manaf, yoganın evrensel bir spor olduğunu vurguladı.

27 Mayıs’ta şampiyona yapılacak
Federasyon olarak festivaller dışında uluslar arası yoga yarışmaları, turnuvaları ve şampiyonaları organize ettikleri anlatan Akif Manaf, 27 Mayıs’ta Uluslar arası Yoga Şampiyonası orfanize ettiklerini söyledi. Manaf, bu şampiyonaya dünyanın dört bir yanından usta yoga sporcuları yanında, Rusya Federasyonundan da sporcuların bu şampiyonaya katılacaklarını belirtti.

Putin ile bağlantı kuruldu
İleride Rusya’da da Uluslar arası yoga şampiyonaları, yarışmaları organize edileceğini söyleyen Manaf, bu konuda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bağlantı kurulduğunu, bu görüşmeler esnasında Putin’in “Gerçek Yogilerin yaptıklarına bakınca bu bizim için imkansız olur hissi geliyor” yorumunu yaptığını belirterek, orijinal Yoga’nın 0-100 yaş arasında herkes tarafından uygulanabileceğini söyledi.
Şu anda yoga eğitmeni seviyesine gelmiş yoga severlerden Elçin Erener ise, doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığı sebebiyle diğer spor dallarını yapamadığı için 10 yıl önce yoga ile tanıştığını ve bugüne kadar inanılmaz değişimler yaşadığını anlattı:
“Doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığım vardı mitral kapak prolapsusu, aort kökünde bir genişleme bunlar çok ciddi şeyler sporu da aynı zamanda engelleyen bir takım rahatsızlıklar. Fakat yogaya çok rahat başladım. Hocam Akif Manaf özellikle çok faydasını göreceğimi söyledi. Aradan 10 sene geçti doktorlar ameliyat diyorlardı. Şuanda hepsini aşmış durumdayım çok rahat bir şekilde çalışmalara katılıyorum aynı zamanda eğitmen de oldum.”
3 yıldır etkinlikler için Türkiye’ye gelen Japon asıllı ABDli Yoga eğitmeni Haruna Asakawa da yoganın hayatını hem fiziksel hem zihinsel yönden geliştirdiğini belirterek “Fiziksel olarak omurgamda, boyun bölgemde iki tane fıtık vardı. Doktorlar bu konuda çalışmam gerektiğini söylüyorlardı bu konuda ilerleme sağladım ve aslında iyileştim. Yaklaşık 1 ay yoga uyguladıktan sonra kimi teknikler vardır başınızı arkaya doğru aldığınız artık doktora bile gitmeme ihtiyaç kalmadı. Doktor filmlere baktı daha önceden var olan şeyleri göremeyince bu acaba başkasının mı diye düşündü ama kendi küpelerim olduğundan anlamışlar Psikolojik olarak genelde hep içime atarım duygularımı, bu tip kişiler gerçekten duygusal olarak her şeyi iç dünyalarına bastırırlar. Çok ilginç bir şekilde mesela ayağımdaki tırnakları keserken ayağımı kestim o sırada kan akıyor ama ben bunu acı olarak hissetmiyorum. Yalnızca kanı görüyorum.”
İlk gün Öz güvenin geliştirilmesi- kök çarka çalışmasıyla başlayan etkinlik, kararlılığın geliştirilmesi, güneş enerjisiyle bağlantı, sevginin geliştirilmesi, iletişim yeteneğinin geliştirilmesi, meditasyon çalışmaları, söyleşiler le 3 gün sürecek.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.