Antalya Fuarı'nda alkol yasağı

Antalya’da 17 Ocak’ta başlayacak olan 25'inci Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda “Alkollü içecek sergilenmesi ve tadımına yasak getirildi.

Antalya Fuarı'nda alkol yasağı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya’da 17 Ocak’ta başlayacak olan 25'inci Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda “Alkollü içecek sergilenmesi ve tadımına yasak getirilmesi”ni Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin  gündemine taşıdı.Budak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, turizmin başkenti Antalya’nın, bir kez daha “alkollü içecek yasağı” tartışmaları ile gündeme taşındığına dikkat çekti.

Budak, “Turizm fuarında alkollü içecek yasağı, turizme darbedir. Hükümetiniz, alkollü içecek yasağını genişletme adımlarını sürdürecek midir? Türkiye, turizmde Avrupa ve Rusya pazarını gözden mi çıkarmıştır?” diye sordu.Budak,” Turizm sektörüne yönelik uluslararası bir fuarda “alkollü içecek yasağı” getirilmesi Türkiye’nin imajına bir darbe daha olacak, Türkiye için önemli olan Avrupa ve Rusya pazarını olumsuz etkileyecek, ciddi bir gelir kaybı yaşayan turizm sektörünü zora sokacaktır” diye konuştu.

Budak, Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda alkollü içecek sergilenmesi ve tadımına getirilen yasağın gerekçesi konusunda bilgi istedi. Budak, önergesinde Turizmin başkenti Antalya’nın ve turizm bölgelerinin “alkollü içecek yasağı” tartışmaları ile gündeme taşınmasının, Türkiye’nin imajını nasıl etkilediğine ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır? Hükümetiniz, alkollü içecek yasağını genişletme adımlarını sürdürecek midir? Bu tür yasaklar, turizmde yeni bir yapılanma için mi atılmaktadır? sorularını yöneltti.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.