ANAYASA ARBEDESİNDE CHP'Lİ VEKİLLER YARALANDI

Anayasa değişikliği görüşmeleri Meclis genel kurulunda başladı. Genel Kurula saatler kala, Meclis’in Dikmen kapısı önünde bir grup vatandaş teklifi protesto etmek üzere toplandı.

ANAYASA ARBEDESİNDE CHP'Lİ VEKİLLER YARALANDI

AK Parti  ve MHP’nin üzerinde anlaştığı Anayasa paketi için görüşmeler Meclis Genel Kurulunda başladı.  Teklif en az 330 oyla geçerse 2 ya da 23 Nisan’da referandum bekleniyor. En fazla 15 gün sonra paket Meclis’ten çıkarsa Cumhurbaşkanı onayına gidecek. AKP’nin 316 oyu üzerine MHP’den fire olur, 14 eksikle paket kalırsa siyaseti yeni bir gündem bekleyecek. Bu durumda referandum için planlanan tarihte erken seçim gündeme gelebilecek. Kritik gün için CHP de alarma geçmiş durumda.

 CHP Ankara İl Başkanlığı olmak üzere çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu genel kurul öncesi Meclis Dikmen Kapısı önünde eylem yapılacağını duyurmuştu.

 CHP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, STK üyeleri ve avukatlardan oluşan grup, Meclis Dikmen Kapısı önünde anayasa değişiklik teklifine ilişkin görüşmeleri protesto etmek üzere toplanmak isteyince çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.

CHP'li vekiller polisin önüne etten duvar ördü ama müdahale önlenemedi. 

Müdahale sonucu, bazı CHP’li milletvekilleri yaralandı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü