Ameliyat olmadan kilolarından kurtuldu

Obezite ameliyatı olmak için hastaneye başvuran 43 yaşındaki Sema Dağdeviren, doktor ve diyetisyenlerin ısrarıyla ameliyat olmaktan vazgeçti. Yaşam tarzını...

Ameliyat olmadan kilolarından kurtuldu

Obezite ameliyatı olmak için hastaneye başvuran 43 yaşındaki Sema Dağdeviren, doktor ve diyetisyenlerin ısrarıyla ameliyat olmaktan vazgeçti. Yaşam tarzını değiştiren ve sağlıklı beslenen kadın 4 ayda tam 22 kilo vererek sağlığına kavuştu.
Tüp mide ameliyatı için Özel İzmir Gazi Hastanesi’ne başvuran Sema Dağdeviren, doktorların ısrarıyla ameliyat olmaktan vazgeçti ve burada diyetisyen olan Demet Erik’in de yardımıyla yaşam tarzına uygun bir beslenme programı uyguladı. 4 ayda tam 22 kilo veren Dağdeviren, “Diyet yaparak kilo verileceğine olan inancım azalmıştı. Ameliyat olmak son çaremdi. Fakat Diyetisyen Demet Erik’in bana sunduğu beslenme programıyla ameliyata gerek kalmadan kısa sürede 22 kilo verdim” dedi.
İzmir’de gelinlik üreticisi olan, 43 yaşındaki Sema Dağdeviren, doğumdan sonra veremediği fazla kilolarından dolayı birçok rahatsızlık yaşadı. Uzun yıllar uyguladığı diyetlerden başarısız sonuç alan Dağdeviren, tek çarenin ameliyat olduğunu düşündü. İzmir özel Gazi Hastanesi’ne ameliyat için başvurduğunda, İç Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Esra Irmak Üstün tarafından diyet yapmaya ikna edildi. Diyetisyen Demet Erik’in de yardımıyla sadece sağlıklı beslenerek 4 ayda 22 kilo veren Dağdeviren, “Hayatım boyunca kilo vermek için birçok diyet yöntemi uyguladım. Lakin hiçbirinde başarılı olamadım. Bu yüzden diyet yapmaya karşı tabularım vardı. Gazi Hastanesi’ne geldiğimde bana ameliyata ihtiyacınız yok, sağlıklı beslenerek de kilo verebilirsiniz dediler. Ben nasılsa veremeyeceğimi ve sonunda ameliyat olacağımı düşündüm. Ama sonuç sandığımdan farklı oldu. Diyet yaparak 4 ayda 22 kilo verdim” diye konuştu.

Bana istemeyi öğrettiler
Sema Dağdeviren, diyetin kilo vermede etkili olduğunu gördükçe inanmanın ve istekli olmanın işe yaradığını söyleyerek, “Diyetisyenim Demet Erik, bana kendime güvenmeyi ve istemeyi öğretti. İlk iki hafta 4-4 buçuk kilo verdik. Kilo verdiğimi görünce şaşırdım. Bu işi başarmak zorundasın dedim kendi kendime. 4 ayın sonunda 22 kilo vermiştim. Daha verecek 8 kilom var. Artık merdivenleri çıkabiliyorum. Topuk dikenlerinden ve bel fıtığından kurtuldum. Diyete yönelik önyargılarımızdan ve tabularımızdan kurtulalım. Diyet demek herkesten daha fazla ve daha sağlıklı yemek yemek demek. Kimse diyetten korkmasın” dedi.

Ameliyat olması gerektiğine kendisini inandırmıştı
Sema Dağdeviren’i ameliyat olmaktan vazgeçirerek diyetisyene yönlendiren İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Esra Irmak Üstün ise, “Sema Hanım bize başvurduğunda uzun süreli diyetlerinden bıkmış, kilo vermedeki başarısızlığı nedeniyle tükenmiş ve ameliyat olmakta kararlı bir şekilde bize geldi. Ameliyat olması gerektiğine kendisini inandırmıştı. Kendisini diyetle kilo verebileceğine ikna ettik. Yoğun çalışıyordu, ara öğünlerini atlıyordu bu yüzden diyetlerde başarılı olamamıştı. Şeker değerleri yüksekti, vitamin oranı düşüktü. Ona özel bir beslenme programı oluşturduk. Kısa süre içerisinde kilo verme sürecine başladı. Sema Hanım istekli ve mutlu şekilde kilo verdi. Yavaş yavaş metabolizma hızını artırdık, egzersiz yaptırmaya başladık. Sonuç olarak 4 ay da 22 kilo verdi” diye konuştu.

Ameliyata gerek kalmadan diyetle de kilo verebilirsiniz
Dr. Üstün, obezite tedavisinde birçok seçenek olduğunu fakat ameliyatın hiçbir zaman ilk seçenek olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi. Üstün, “Obezite tedavisinde birçok seçenek var. Burada önemli olan kişinin kendine uygun olanı seçmesi. Obezite cerrahisi hiçbir zaman ilk seçenek değildir. Bu tedavi, çok daha özel hastalarda uyguladığımız bir yöntemdir. Beslenme şeklinizi kendi vücut yapınıza ve yaşam tarzınıza göre ayarlayabilirseniz bu tip cerrahilere hiç gerek kalmadan, diyetle de kolaylıkla kilo verebilirsiniz” dedi.

Azmi ve inancı sayesinde başarılı olduk
Diyetisyen Demet Erik ise, Sema Hanım’ın diyete ilişkin tabularını yıkmakta zorlandıklarını dile getirerek, “Sema Hanım bana geldiğinde tüp mide ameliyatı olmak istediğini söyledi. Ben de bunun kesin çözüm olmadığını, önemli olanın kalıcı çözümler bulmak olduğunu ve diyet konusunda kendisine bir şans vermesi gerektiğini söyledim. Hastamızın öncelikle metabolizma hızını ölçtük. Her hafta kilo takibi yaparak yağ, kas ve sıvı oranını Ortaya çıkan değerleri esas alıp kişiye özel beslenme programı uyguladık. Sema Hanım’ın da göstermiş olduğu azim ve inanç sayesinde bu başarılı sonuca ulaştık” diye konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.