ÖZEL HABER-Alman Pazarı için korkutan öngörü

Alman Pazarı’ndaki düşüş son iki yılda yüzde 70 oldu. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, Berlin Fuarı’nı ve Alman Pazarı’nı Marmaris Haber’e değerlendirdi.Kırlı, "Alman Pazarı yüzde 2'lere , 3'lere düşebilir" dedi.

ÖZEL HABER-Alman Pazarı için korkutan öngörü

Türkiye, bir dönemler ITB Berlin Fuarı’nın yıldızıydı.  Bu nedenle turizmciler 51. Kez kapılarını açan ITB Berlin Fuarı’na umutla gitti. Almanya ile Türkiye arasında Nazi tartışmasıyla tırmanan gerginliğin gölgesinde devam eden fuar turizmcileri hüsrana uğrattı. Turizmci İngiltere’nin ardından ikinci büyük Pazar olan Almanya’nın sabun köpüğü gibi elinden kaydığını düşünüyor. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı Berlin Fuarı’nı ve Alman Pazarı’ndaki düşüşü değerlendirdi.

Kırlı “ bölgemiz İngilizler’den sonra en çok Alman turist misafir ediyor. 2015’ te 145 binleri bulan sayı 2016 yılında 76 bine bu sene de en son uçaklara baktığmızda en iyi rakamlara göre 60 bin dolayına indi.Alman Pazarı’nda  iki yıldaki kayıp yüzde 70’lere varıyor. İç ve dış politikadaki gelişmeler  kayıplara yol açtı. Türkiye Almanya krizi de bunun üstüne geldi. Bunlar en çok turizm sektörüne zarar veriyor. Geçen yıl 10 milyon dolar gelir kaybı yaşandı. Almanya’ yı da kaybetmek üzereyiz.  Üzelerek söylemek gerekirse Alman pazarı yüzde 2’lere ya da 3’lere düşebilir” dedi.

Kırlı, Alman pazarındaki düşüşün güvenlik ve iki ülke arasındaki siyasi ilişkiler nedeniyle yaşandığını belirtti. Zira Alman pazarı fiyat kırılması halinde de Türkiye’ye ilgi göstermiyor. Turizmciler, endişeli. Zira iki ülke arasında artan tansiyonun en hızlı ve yıkıcı etkisi turizm sektöründe yaşanıyor.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü