AKSOY’DAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” olması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AKSOY’DAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ MESAJI

Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesine sahip olduğunu söyleyen Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy , 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşme sayesinde artık çocukların hakları yasalarca da tanınmaktadır. Bu doğrultuda 20 Kasım günü tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlandığını söyledi.

Her çocuğun özel olduğunu belirten Ertuğ Şevket Aksoy “Her çocuk öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Dünyamızın ümidi, geleceğimizin teminatı, hepsi birer nadide çiçek olan gözbebeğimiz çocuklarımızı tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak, gelişmelerine ortam hazırlamak ve dünyayı bir çiçek bahçesine çevirmek tüm ülkelerin ve insanların gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır” dedi.

Aksoy son olarak şu ifadelere yer verdi, “Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yetiştirilmesinde gerekli kültürel, ekonomik ve sosyal tüm önlemlerin alınması, aydınlık yarınların kurulabilmesi yönünden de büyük önem taşımaktadır. Sağlık, beslenme, eğitim, barınma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra güç koşullarda yaşayan ve suça yönelen çocuklarımıza sahip çıkılarak topluma kazandırılmaları ve geleceğe hazırlanmaları, toplum olarak temel görevimizdir. İnanıyoruz ki sevgiyi temel alarak yürütülen tüm çabalar, çocuklarımızın korkusuz bir dünyada, kardeşçe, gelecek kaygısı taşımadan yaşamalarına katkıda bulunacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın “Dünya Çocuk akları Günü” nü en içten duygularımla kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, gözlerinden öpüyorum.”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü