ACAR MARMARİS TV’DE GÜNDEM’E KONUK OLDU

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Yeni yayın döneminde ilk bölümüyle ekrana gelen Gündem Programı’nın canlı yayın konuğu oldu. Marmaris Televizyonu Haber Müdürü Hayriye Akok’un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ACAR MARMARİS TV’DE GÜNDEM’E KONUK OLDU

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Yeni yayın döneminde ilk bölümüyle ekrana gelen Gündem Programı’nın canlı yayın konuğu oldu. Marmaris Televizyonu Haber Müdürü Hayriye Akok’un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Acar, 2017 turizm sezonu için yürüttükleri çalışmaları anlattı. Turizmde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. İstanbul’da düzenlenecek EMIT Fuarı’na Marmaris’teki oda başkanları ve turizm sektörü temsilcileriyle çıkartma yapacaklarını söyledi. Fuar için İstanbul’da Marmaris için büyük bir stand hazırlanacağını açıkladı. Acar, turizmdeki sıkıntıların aşılması için yerli turiste yönelik çalışmalar yapılması önerisinde bulundu. Yurt dışında yaşayan Türkler’in Türkiye’de tatil yapması için kampanya yapılabileceğini söyledi.Acar, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında belediye başkanlarının yurt dışı seyahatlerine bakanlık izni getirildiğini belirtti. Bu nedenle yurtdışında düzenlenen fuarlara katılamadıklarına işaret etti.

Başkan Acar, 2017’de hayata geçecek projeleriyle ilgili bilgi verdi. Bisiklet Yolu projesinden bahsetti. Burunucu Mevkii’nde çalışmaları başlayan Doğal Yaşam Parkı projesiyle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Acar, İçmeler’de hayata geçirilecek Atatürk ve Bilim Parkı ile bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, programda vatandaşların sorularını da yanıtladı. Bunlardan biri kapalı çarşıda tentelerin kaldırılmasına ilişkindi.  Acar, tentelerin binalar üzerinde de büyük yük oluşturduğuna dikkat çekti. Olası bir depremde risk oluşturduğunu söyledi. Acar, Postane sokağı’nın çalışma programına alındığını belirtti. Bu sezona yetişmesi halinde bu bölgenin de Sevgi Yolu’nda olduğu gibi  tentesiz ve yeni düzenlemesiyle faaliyete geçeceğini açıkladı. Kapalı çarşının tamamında tentelerin etap etap kaldırılacağını söyledi.

Başkan Acar, Marmarisliler’in çay bahçesi talebiyle ilgili yeni projeleri olduğunu söyledi. İçmeler’de Türkmenistan Parkı’nda olduğu gibi vatandaşın keyifle zaman geçirebileceği bir çay bahçesi planladıklarını ilk kez Gündem Programı’nda açıkladı. Bu projeyle ilgili yerin tespit edilmesinin ardından daha detaylı açıklamanın yapılabileceğini söyledi.   Başkan Acar, Eşref Girginç Parkı’nı da botanik çay bahçesine dönüştürmeyi planladıklarını açıkladı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar,  köylerdeki imar ve su sorunuyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. Bölgeyle ilgili henüz imar çalışması yapılmadığını söyledi. Bu sorunların bölgeye özel yapılacak çalışmayla çözülebileceğini belirtti, yetkililere çağrıda bulundu.

Acar, Marmaris’in birçok köyünde de  hala su sorunun devam ettiğini söyledi. Su ve altyapı hizmetlerinin MUSKİ’ye geçtiğini hatırlattı. Su sorunun çözümü için kendilerinden bir görüş ya da öneri alınmadığının altını çizdi. Acar, su sorununun çözümü için çeşitli alternatifler üretilebileceğini bu konuda fizibilite çalışmaları yapılmasının gerekli olduğunu kaydetti.  Barajdan suyun taşınması ya da Dubai gibi şehirlerde olduğu üzere deniz suyunun arıtılarak bu sorunların giderilebileceği önerisini dile getirdi. Acar, köylerdeki altyapı sorunlarının da devam ettiğine işaret etti. Bu durumun bölge turizmi için de tehlike oluşturduğunu söyledi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Gündem Programında  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  tarafından hazırlanan yeni sit düzenlemesi taslağıyla ilgili de konuştu. Taslakla ilgili mimarlar odası ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber değerlendirme yaptıklarını kaydetti. Bu düzenlemeye toptan karşı olmadıklarını belirtti. Sadece Orhaniye’deki Kız Kumu çevresiyle ilgili   ve Cennet Adası’nın körfezden kuzey cephesiyle ilgili itirazları olduğunu açıkladı.Bu itirazları ilgili kurumlara bildirdiklerini söyledi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ilçedeki kentsel dönüşümle ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. Eski apart otellerin yerine lüks konutların yapılmasını olumlu bulduklarını söyledi. Marmaris’teki bu değişimin ilçeye olan talebi de arttırdığını ifade etti.Acar, Marmaris’te bölgesel olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının ise titiz ve kapsamlı bir planlamayla yapılabileceğini söyledi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.