2017'DE TÜRKLERİN TATİL TERCİHİ

Türk turistler, 2017’de hangi ülkelere seyahat edecek? Bir seyahat sitesi son iki yıla dair uçuş arama trendlerini araştırdı. 2017’da en çok rağbet gören ülkelerle ilgili verileri paylaştı.

2017'DE TÜRKLERİN TATİL TERCİHİ

Türk turistler  , 2017’de en çok hangi ülkeleri ziyaret edecek. Bir Seyahat sitesi son iki yıla ait uçuş arama trendlerini araştırdı. Türk turistlerin seyahat eğilimlerini paylaştı.

Buna göre , 2017’de Türklerin yeni gözdesi yüzde 66’lık bir atışla Tayland olacak.

İkinci sırada ise son dönemlerde popülaritesi Türkler üzerinde artan Ukrayna var.Ukrayna bu yıl yüzde 42’lik bir atış gösterdi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkler İspanya’yı tercih etmekten vazgeçmedi.İspanya Türklerin tatil tercihlerinde üçüncü sırada yer alıyor.

İspanyanın ardından Türklerin tatil tercihi sıralamasında Azerbaycan,Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya takip etti.

Diğer yandan son iki yılda Türkiye’den daha az ziyaretçi almaya başlayan ülkeler de yok değil. En çok düşüş gösteren 5 ülkenin tamamı ise Avrupa ülkeleri. İsveç, yüzde 37’lik düşüşle ilk sırada yer alırken, Belçika yüzde 35, Polonya ise yüzde 30 düşüş gösterdi. Bu üç ülkeyi sırasıyla Danimarka ve Macaristan takip ediyor. Döviz kurlarındaki dalgalanma ve özellikle İsveç, Danimarka gibi Kuzey Avrupa ülkelerinde hesaplı tatil yapmanın güç olması nedeniyle, düşüş trendinin 2017’de de devam etmesi bekleniyor.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.